.

“Ik ben een muziekheld, omdat ik voor de hele school durfde te zingen en ik kan ook goed rappen!”
Mo. groep 7, Basisschool Op Dreef

Muziekroute is er voor iedereen! Daarom proberen we ons aanbod zo breed mogelijk aan te bieden en zo veel mogelijk vlakken te raken. Niet alleen tijdens en na schooltijd in de schoolweken, maar ook in de vakantieperiodes zorgt MuziekRoute voor een muzikale en creatieve invulling voor de kinderen uit de wijk Utrecht Overvecht.

Deze meivakantie was er voor enthousiaste leerlingen de mogelijkheid om één week lang met elkaar muziek te maken. De kinderen kwamen uit verschillende delen uit de wijk Overvecht samen op de Johannesschool om op verschillende manieren met muziek bezig te zijn. Dit deden de leerlingen niet alleen. Onder leiding van vakdocent Rachid Khelifi en leden van het Rosa Ensemble gingen zij aan de slag met het thema van de week, hun eigen wijk Overvecht. De focus lag op plezier en samen muziek maken. Kinderen die dol waren op zingen, leerden ook presenteren. Solisten leerden samen spelen en er was veel aandacht voor het ontwerpen van eigen teksten en lied. Niet alleen tijdens de uren van de ensemble, maar ook daarbuiten zijn de kinderen vanuit eigen motivatie fanatiek aan de slag geweest met het schrijven en vormgeven van muziek. Een ongelofelijk positieve respons, waar ieder van ons veel energie uit haalde.

Een fantastische week, een concert en een groot applaus. Wat een talenten hebben wij mogen ontdekken tijdens deze ensembleweek van MuziekRoute. De leerlingen hebben de week na de vakantie een compilatie gemaakt voor hun klasgenoten, wat misschien wel het spannendste optreden was.

Een week die wij volgend jaar graag en met veel liefde weer over doen.